RADIO MALAYSIA PAHANGFM

Untuk mendengar RADIO MALAYSIA PAHANGFM...Satu Pilihan...di internet sila klik

FREKUENSI PAHANGFM

Kuantan, 104.1mhz | Pekan, 104.1mhz | Rompin, 91.9mhz | Maran, 92.00mhz | Jerantut, 92.7mhz | Temerloh, Bera, Lipis, Raub, Bentong, Kuala Lumpur, Lembah Klang, Putrajaya, 107.5mhz | Kemaman, 104.1mhz

Pengikut

Custom Search

Bilangan 'Hits' Blog Kalam Damai

Realtime Online

Isnin, 17 Jun 2013

BERSUKURLAH ANDA MUSLIMSesuatu yang biasa ada pada diri kita, selalu membuat seseorang itu terlupa akan kewujudannya. Ini mungkin kelebihan, mungkin juga kekurangan yang ada pada diri sendiri.

Islam yang kita anut merupakan satu kelebihan dan keistimewaan yang tidak ternilai dan sangat berharga. Tanpa ia hadir dalam diri kita, kita akan tercari-cari akan agama yang indah lagi sempurna ini. Islam adalah agama yang menyeluruh dan seimbang. Bermula celik mata, hingga celik mata kembali dalam satu hari, kita memiliki keistimewaan yang tidak terhingga hebatnya bersama agama suci ini.

Mengamalkan semua yang ada dalam Islam menjadikan kehidupan kita teratur dan sangat menyeluruh. Bermula doa bangun tidur sehingga doa untuk lelap kembali, kita disusun dengan kehidupan yang sangat menarik.

Amalan ini sudah berpuaka dalam kehidupan kebanyakan kita. Kita mendapatkannya kerana kebanyakan kita adalah baka dan keturunan Islam.

Hidupkanlah kehidupan yang sempurna susunannya, bermula fardhu, wajib, sunat, haram, makruh, harus. Ada pula fardhu ain, ada pula fardhu kifayah.

Alangkah ruginya, kita sudah ada yang amat istimewa ini, sedang kita masih tercari-cari cara kehidupan yang lain.

Allahumma Amin...


Tiada ulasan:

MENDENGAR BACAAN AL-QURAN 'ONLINE'

Listen to Quran

Rileks-rileks...

Untuk bagi makan ikan-ikan, sila klikkan tetikus ke dalam kolam. (",)

E-MAIL KAMI

Sebarang cadangan, anda boleh emailkan kepada kalamdamai07.pahangfm@blogger.com