RADIO MALAYSIA PAHANGFM

Untuk mendengar RADIO MALAYSIA PAHANGFM...Satu Pilihan...di internet sila klik

FREKUENSI PAHANGFM

Kuantan, 104.1mhz | Pekan, 104.1mhz | Rompin, 91.9mhz | Maran, 92.00mhz | Jerantut, 92.7mhz | Temerloh, Bera, Lipis, Raub, Bentong, Kuala Lumpur, Lembah Klang, Putrajaya, 107.5mhz | Kemaman, 104.1mhz

Pengikut

Custom Search

Bilangan 'Hits' Blog Kalam Damai

Realtime Online

Selasa, 11 Jun 2013

2 SYA'BAN 1434


Ramadan semakin hampir. Sudah boleh mula mengulangkaji hukum-hakam puasa. Tahun ini, pasti kita inginkan puasa yang lebih baik dari tahun-tahun yang lalu. Begitu juga antara solat-solat fardhu itu. Persediaan fizikal, mental dan rohani pasti turut serta menjadi satu sebagai fokus yang membawa kekhusyukan bagi setiap ibadat yang bakal ditunaikan. Hari ini, kita harus berfikir agar bagaimana boleh kita terus memeriahkan hidup kita dalam mengecapi hidup beribadat kepada Yang Maha Esa. Ini kerana itulah tujuan asal kita dijadikan, sambil terus mentadbir urus dunia yang dikurniakan ini. Kesibukan dalam pelbagai karenah memungkinkan kita menjadi lebih matang dan bersedia untuk hari-hari mendatang.

Kebahagiaan itu bukan hanya dalam kesenangan dan kekenyangan, namun ia juga menjadi teramat indah bagi mereka yang merasai kelaparan dan kesusuhan kerana kedua-duanya memberi makna apabila keduanya dikecapi dalam hidup, sehingga kita menjadi hamba-Nya yang benar-benar bersyukur. Amin.

Tiada ulasan:

MENDENGAR BACAAN AL-QURAN 'ONLINE'

Listen to Quran

Rileks-rileks...

Untuk bagi makan ikan-ikan, sila klikkan tetikus ke dalam kolam. (",)

E-MAIL KAMI

Sebarang cadangan, anda boleh emailkan kepada kalamdamai07.pahangfm@blogger.com