RADIO MALAYSIA PAHANGFM

Untuk mendengar RADIO MALAYSIA PAHANGFM...Satu Pilihan...di internet sila klik

FREKUENSI PAHANGFM

Kuantan, 104.1mhz | Pekan, 104.1mhz | Rompin, 91.9mhz | Maran, 92.00mhz | Jerantut, 92.7mhz | Temerloh, Bera, Lipis, Raub, Bentong, Kuala Lumpur, Lembah Klang, Putrajaya, 107.5mhz | Kemaman, 104.1mhz

Pengikut

Custom Search

Bilangan 'Hits' Blog Kalam Damai

Realtime Online

Selasa, 31 Disember 2013

ALAM PERSEKOLAHAN 2014


Alam persekolahan 2014 bermula. Tumpuan kepada pendidikan adalah sangat penting demi ilmu dan akhlak. Ilmu Allah itu Maha Luas untuk disingkap. Bermula ilmu mencari dan mengenal Tuhan yang membina kepercayaan, keyakinan dan keimanan dalam diri, sehingga ilmu yang membentuk pekerti yang mulia dalam kehidupan. Dalam kehidupan yang penuh pancaroba kini, tumpuan pasti kepada kesenangan hidup melalui kemahiran untuk mendapat kesenangan di dunia, namun kebahagiaan di akhirat tiada dilupakan.

Islam, membawa pendidikan yang selari untuk kepentingan dua alam yang akan ditempoh oleh setiap insan, iaitu alam dunia dan alam akhirat.

Anak yang ingin membesar, memerlukan makanan untuk sihat dan terus membesar. Makanan akalnya adalah ilmu, makanan hatinya adalah zikir. Rohnya perlu sihat dalam menjalinkan ilmu dan zikir sebagai bekalan.

Bekalkan mereka kemahiran untuk mencari mata pencarian hidup, sambil terus berjuang memastikan dunia ini terus makmur dan membawa kesejahteraan kepada semesta alam.

Salam Pendidikan untuk semua.

Amin.

:)


Tiada ulasan:

MENDENGAR BACAAN AL-QURAN 'ONLINE'

Listen to Quran

Rileks-rileks...

Untuk bagi makan ikan-ikan, sila klikkan tetikus ke dalam kolam. (",)

E-MAIL KAMI

Sebarang cadangan, anda boleh emailkan kepada kalamdamai07.pahangfm@blogger.com