RADIO MALAYSIA PAHANGFM

Untuk mendengar RADIO MALAYSIA PAHANGFM...Satu Pilihan...di internet sila klik

FREKUENSI PAHANGFM

Kuantan, 104.1mhz | Pekan, 104.1mhz | Rompin, 91.9mhz | Maran, 92.00mhz | Jerantut, 92.7mhz | Temerloh, Bera, Lipis, Raub, Bentong, Kuala Lumpur, Lembah Klang, Putrajaya, 107.5mhz | Kemaman, 104.1mhz

Pengikut

Custom Search

Bilangan 'Hits' Blog Kalam Damai

Realtime Online

Isnin, 23 Julai 2012

KEISTIMEWAAN RAMADAN

Rasa lapar dan dahaga yang dilalui pada bulan Ramadan, menitipkan rasa dan kesedaran bagi mereka yang sudah biasa mendapat makanan. Ini menjadikan jiwa seorang yang sudah biasa dengan kesenangan kembali merasai akan penderitaan mereka yang sukar mendapatkan Makanan sudan minuman.

Pada zaman ledakan pantas teknologi maklumat kini, kita dapat melihat melalui medium televisyen dan internet apa yang berlaku di negara-negara lain. Ini membawa kita menghayati dengan lebih mendalam apa yang terkandung di dalam ibadah puasa ini.

Selain itu, dapat pula kita merasai akan persaudaraan sesama Islam merentasi kawasan dan sempadan. Pada bulan ini, tayangan dokumentari yang dipaparkan di televisyen, malah kita boleh layari melalui medium internet tentang sambutan puasa dalam kepelbagaian kaum dan bangsa. Di sini memancarkan kesejagatan Islam dan kebesaran Ilahi dengan syariat merentasi zaman dan sempadan hidup manusia.

Semoga kita bersama memperolehi keistimewaan puasa atau Ramadan pada kali ini yang meresapi medan jiwa dan nurani kita.

Amin...

Tiada ulasan:

MENDENGAR BACAAN AL-QURAN 'ONLINE'

Listen to Quran

Rileks-rileks...

Untuk bagi makan ikan-ikan, sila klikkan tetikus ke dalam kolam. (",)

E-MAIL KAMI

Sebarang cadangan, anda boleh emailkan kepada kalamdamai07.pahangfm@blogger.com