RADIO MALAYSIA PAHANGFM

Untuk mendengar RADIO MALAYSIA PAHANGFM...Satu Pilihan...di internet sila klik

FREKUENSI PAHANGFM

Kuantan, 104.1mhz | Pekan, 104.1mhz | Rompin, 91.9mhz | Maran, 92.00mhz | Jerantut, 92.7mhz | Temerloh, Bera, Lipis, Raub, Bentong, Kuala Lumpur, Lembah Klang, Putrajaya, 107.5mhz | Kemaman, 104.1mhz

Pengikut

Custom Search

Bilangan 'Hits' Blog Kalam Damai

Realtime Online

Selasa, 8 Disember 2009

BACA, BACA DAN BACAMaknanya: Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekalian makhluk),Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku;Bacalah, dan Tuhanmu Yang Maha Pemurah, -Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, -Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya.(Surah Al-Alaq : 1-5)

Musim cuti persekolahan, banyak perkara yang kita lalui. Saat ini anak-anak serta kita mungkin lebih banyak menggunakan waktu berada di rumah, melancong, melihat persekitaran dan bergaul sesama sendiri. Rutin biasa yang kita tempoh hari-hari sebelumnya berubah pada musim percutian ini.

Perjalanan kehidupan, persekitaran, apa yang sudah berlaku, sedang dan akan berlaku memberikan kita 1001 pengajaran. Melihat persekitaran dengan mata hati dan mata fikir merapatkan diri kita kepada Maha Pencipta.

Hubungan dengan Allah, sesama insan jua dengan Alam semakin erat. Semoga silaturahim, hubungan kekeluargaan, hubungan ketuhanan semakin kukuh antara kita.

Salam Penghayatan.

Tiada ulasan:

MENDENGAR BACAAN AL-QURAN 'ONLINE'

Listen to Quran

Rileks-rileks...

Untuk bagi makan ikan-ikan, sila klikkan tetikus ke dalam kolam. (",)

E-MAIL KAMI

Sebarang cadangan, anda boleh emailkan kepada kalamdamai07.pahangfm@blogger.com